KORKMAZ'DAN BAYRAM UYARISI

KORKMAZ

Bayram günlerinde yaşanan trafik terörüne dikkat çeken İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, sürücülere bazı uyarılarda bulundu.

İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, Ramazan Bayramı öncesi yaşanacak olan trafik yoğunluğu ile ilgili dün makamında bazı açıklamalarda bulundu. Ulaştırma Bakanlığı’nın aldığı karar sonucunda belki de ilk kez Türkiye genelinde B2 ve D2 belgeli 2 bin aracın şehirlerarası sefere çıkacağını belirtti. Korkmaz yaptığı açıklamasında sürücülere uyarılarda bulunmayı da ihmal etmedi.

 

SERİN SAATLERDE SEYAHAT EDİN

Her bayram olduğu gibi bu bayramın da yoğun geçeceğini belirterek konuşmasına başlayan İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, “Yaz olması ve tatilin 5 gün olması sebebi ile insanlar yazlıklara akın edeceklerdir. Bu bayram da yine vatandaşlarımızın serin saatlerde yola çıkması daha iyi olur. Ramazan bitiyor ama her ne kadar bitse de gündüzün sıcaklığı insanları bunaltıyor. Serin havalarda yolculuk yaparlarsa daha iyi olur” dedi.

 

 

B2 VE D2 BELGELİ 2 BİN ARAÇ ŞEHİRLERARASI SEFERE ÇIKIYOR

Ulaştırma Bakanlığı’nın kararı doğrultusunda Türkiye genelinde B2 ve D2 belgeli 2 bin aracın da bayram süresince hizmet vereceğini belirten Korkmaz, “Bakanlık yoğunluğu görerek bununla alakalı bir açıklama yaptılar. B2 ve D2 belgeli araçların şehirlerarası trafiğe çıkması belki de bugüne kadar ilk defa oldu ama yoğunluğu kaldırmak için bunu yapmak zorundaydılar” şeklinde konuştu.

 

TRAFİK TERÖRÜ BAYRAM GELMEDEN BAŞLADI

Bayramda vatandaşların sevdiklerine bir an önce kavuşmak için acele edebileceklerini fakat kesinlikle sürat yapmamaları gerektiğini ve hızdan kaçınmaları gerektiğini aktaran Korkmaz, “Hatalı sollama pek kalmadı çünkü artık yollarımız gidişli geçişli çift şerit oldu ama yine de hatalı sollama yapmasınlar. Uykusuz, yorgun, bitkin yola çıkmasınlar. İyice dinlendikten sonra yola çıksınlar. Geç kaldım desinler, geçmiş olsun demesinler. Kolay değil. Buradan belki de Türkiye’nin öbür ucuna annesinin babasının elini öpmeye gidecek vatandaşlarımız var. Bayramı kendilerine zehir etmesinler, bayramı kana bulamasınlar. Her sene yüzlerce vatandaşımız trafik kazalarında yaşamını yitiriyor. Hatta Hakkâri, Trabzon ve Bingöl’de daha bugün 14 ölü var. Bu 3 yerdeki trafik kazalarında 14 vatandaşımız hayatını kaybetti. Terör gibi bir şey, terörden daha fazla. Türkiye terörü bitirdi ama trafik terörüne kimse dur diyemiyor. O kadar caydırıcı cezalar oldu, eğitimler yapılıyor, seminerler veriliyor, o kadar üstüne düşülüyor ama maalesef hala bu trafik terörü bir türlü bitmek bilmiyor. Buradan tüm İslam âleminin ve şoför esnafının Ramazan Bayramını kutluyorum. Filistin’de, Gazze’de hala zulüm altında olan ve dünyanın tüm ülkelerinde zulüm altında olan din kardeşlerimize de Allah güç, kuvvet versin. Onların da bayramını kutluyorum. İnşallah bu zulüm, bu kan dinecek. Müslümanlar, her zaman Allah’a inanan insanlar kazanacak” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07